Tennis Pavilion, Ingatestone, Essex


In keeping with the traditional 17th century period family home, where Lomax + Wood had already supplied made-to-order timber windows and doors, the choice here was to select a suitable style to situate next to the tennis court. To fulfil a practical purpose but also another spot within the grounds to sit, relax and enjoy a quiet moment in the day. A made-to-order stylish timber garden room, supplied with 44mm timber walls, double glazed timber windows and doors, apex roof, red shingles and fully insulated roof, walls and floor. Supplied with pre-treated timber in an oak brown treatment but hand painted on site by a Lomax + Wood in a lichen green, with white detailing to the balustrade.

Green garden room with white windows doors and an outside veranda with balustrade on tennis court
Timber garden room unpainted
Timber roof eaves
Internal wooden pitched roof
Man fitting internal wall with insulation
Fitting veranda timber roof
Painting wooden building green
Timber garden room green with fence